Clientondersteuners

 
dianavanderleeden

Diana van der Leeden

Ik woon in Houten, ben gescheiden en moeder van twee volwassen zonen. Sinds 1999 werk ik in de zorg als secretaresse/projectondersteuner.

Ik ben dochter van een moeder met een aangeboren progressieve vorm van scoliose, artrose en inmiddels ook hartproblemen. Mijn voormalig partner had diverse lichamelijke klachten en mijn jongste zoon kreeg op 15 jarige leeftijd de diagnose reuma (Bechterew). Ik heb dus van heel dichtbij meegemaakt wat het met je doet als je chronisch ziek bent of wordt en niet (meer) kunt wat je deed of heel graag zou willen. Uit eigen ervaring weet ik wat het met je doet als mantelzorger.

Vaak heb ik mij afgevraagd wat ik met alle kennis van deze ziekten en trajecten kon doen en hoe ik die kennis goed kon gaan benutten. Mede hierdoor ben ik in 2016 de opleiding Vitaliteitscoach gaan volgen. In deze opleiding wordt naast de diverse coach en therapievormen in de specialisatie Vitaliteit uitgebreid aandacht besteed aan leefstijl, voeding, stressmanagement en het duurzaam inzetbaar houden van medewerkers bij bedrijven. In de zomer van 2018 mocht ik, namens P-AL, bij CCZW de training Ervaringsdeskundig Clientondersteuner volgen. Deze training was een prima aanvulling op de opleiding Vitaliteitscoach, waardoor ik een specialisatie kan aanbrengen en mijn eigen ervaringen goed kan inzetten.

Inmiddels heb ik in maart 2021 zelf de diagnose Poly-artrose gekregen. Op dat moment voor mij al geen verrassing meer omdat ik al jaren klachten had.

Ik ben voor vragen en contact bereikbaar via: nedeelrednavanaid.[antispam].@ziggo.nl

dimphie-coremans

Dimphie Coremans

Mijn naam is Dimphie Coremans, ik ben 52 jaar oud, gehuwd en heb 3 volwassen kinderen.

Sinds aantal jaren is bekend dat ik poly- artrose heb, maar de eerste symptomen vanaf begin 20. Een aantal jaren is het wel wat beter gegaan maar de laatste jaren heb ik weer veel pijn in spieren, gewrichten en vermoeidheid. Reuma zit bij ons in de familie.

Het belangrijkste dat ik heb geleerd om ondanks pijn en vermoeidheid toch uitdagingen te blijven zoeken en aangaan, de ziekte niet je leven laat bepalen.

Ik werk  als gewichtsconsulent en heb opleiding als lifecoach gedaan.  Ik combineer nu het werk als gewicht consulent met life-coaching.  Verder doe ik vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem afd. Etten-Leur als penningmeester. Mijn hobby’s zijn wandelen en ik lees graag een boek en maak regelmatig uitstapjes naar leuke stadjes of in de natuur.

Ik heb de training ervaringsdeskundige ondersteuners afgerond in november 2017. Ik heb deze training gedaan omdat ik zelf ervaren heb hoe het is om te leren omgaan met een ziekte zoals poly-artrose. Ik zie vaak mensen met een chronische ziekte zoals poly-artrose en reuma tegen een muur van onbegrip aanlopen zowel op werkgebied, bij dokters als privé. Men weet niet goed  welke instanties er zijn waar ze terecht kunnen met vragen. Ik wil mensen steunen in het vinden van de juiste instanties en voorbereiden voor dokters bezoeken. Daarbij wil ik mensen ondersteunen in het accepteren van de ziekte. En ondersteunen in het vinden van uitdagingen en tijdsbestedingen die wel haalbaar zijn. Door mijn werk als gewicht consulent heb ik me verdiept in voeding bij ziekte en ook hierin kan ik ondersteuning bieden.

Voor contact en vragen kun je mailen naar snameroc.mcj.[antispam].@ziggo.nl

frank-wouters-1265

Frank Wouters

 

Ik ben getrouwd met Lian en wij hebben samen twee dochters en twee zonen in de leeftijd van 11 t/m 20 jaar.

Ik ben werkzaam als KAM Coördinator en preventiemedewerker. Voorheen was ik hoofd inkoop in een magazijn, maar door de fysieke beperkingen die ik in de loop der jaren heb gekregen ben ik mijzelf gaan omscholen tot een andere functie. Ik werk nu 22 jaar bij het zelfde bedrijf, eerst fulltime en nu parttime. 

Ik ben voor een gedeelte afgekeurd van wege Artrose en Reuma. Ik ben al in 1991 afgekeurd geweest wat er na een omscholing weer in resulteerde dat ik werd goedgekeurd, maar waar na 15 jaar weer een gedeeltelijke afkeuring volgde en weer na 5 jaar een verdere afkeuring uit voort kwam.

Daar het met reuma en artrose op en neer gaat, was er de wens dat ik in die periode dat ik er minder last van had, anderen kon bij staan in problemen die op hun weg komen die ik al lang had meegemaakt.  Zelf heb ik ook veel moeten vechten om dat voor elkaar te krijgen wat ik wilde bereiken.

Na een artikel te hebben gelezen met een oproep om de training te volgen bij het CCZW, als Ervaringsdeskundige Clientondersteuner, heb ik mij aangemeld.

Ik heb deze cursus met goed gevolg afgelegd en wil mijn kennis gebruiken om anderen te helpen als het mogelijk is.  Dit kan bestaan uit het luisteren naar uw verhaal, of het geven van advies in bepaalde zaken.

 

Ik ben via de mail bereikbaar onder  sretuow-knarf.[antispam].@kpnplanet.nl

hermine-verburg

Hermine Verburg

Even voorstellen.

Ik was tot voor kort locatiedirecteur voor een school voor speciaal onderwijs. Nu ben ik op zoek naar ander werk. Hoewel het niet als reden werd aangegeven heeft de polyartrose er zeker mee te maken gehad dat ik boventallig werd. Ik heb artrose in mijn knieën,   handen, heupen en voeten.In mijnlinkerknie zit na  een revisie een tweede knieprothese. Ruim 30 jaar geleden kwam ik voor het eerst met pijnklachten bij een reumatoloog.

De weg naar zorg, welzijn en voorzieningen zijn nogal veranderd de afgelopen jaren. Vooral het feit dat elke gemeente zo de eigen regels heeft voor de uitvoering van de WMO maakt het  erg ingewikkeld.

Voor onze vereniging heb ik in 2016 de cursus ervaringsgericht clientondersteuner gevolgd. Voor hulp bij mijn  eigen zoektocht , maar zeker  ook om vrijwilligerswerk te doen voor lotgenoten.

De ondersteuning die ik kan bieden is vooral praktisch gericht en in eerste instantie per email.

U kunt mij bereiken via: grubrevenimreh.[antispam].@hotmail.com