Folders

 

De algemene P-AL folder kunt u bestellen bij

Kunt u bestellen bij het secretariaat: dilsruutseb.[antispam].@poly-artrose.nl

Of door een bericht te sturen naar het postadres:
Poly-Artrose Lotgenotenvereniging, Postbus 103, 1380 AC Weesp


 U kunt hem hier ook downloaden (klik op de afbeelding).

Begrijpelijke medicatiefolders dragen bij aan beter medicijngebruik

Mensen met reuma moeten goed geïnformeerd zijn over de werking van hun medicijnen en wat dit betekent voor hun dagelijks leven. Uit onderzoek blijkt dat veel bijsluiters niet altijd begrijpelijk zijn. De Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR) en Reumanederland bieden een oplossing: begrijpelijke medicatiefolders over zo’n 40 soorten reuma medicijnen.

 

Bijsluiters van medicijnen zijn voor veel mensen een belangrijke informatiebron. Veel gehoorde verbeterpunten zijn dat bijsluiters korter, beter leesbaar en duidelijker vormgegeven zouden moeten zijn. De nieuwe medicatiefolders spelen in op deze behoefte. Zij zijn een nuttige aanvulling op de bijsluiter.

 

Patiëntenperspectief

De medicatiefolders zijn speciaal geschreven voor mensen met reuma vanuit hun perspectief. In begrijpelijk taal staat beschreven hoe het medicijn werkt, voor welke aandoeningen het kan worden gebruikt, welke bijwerkingen er zijn en praktische tips. Het geheel is overzichtelijk vormgegeven en online toegankelijk via de website van Reumanederland. 

 

Vragen over medicijn?

De NVR en het ReumaNederland zijn van mening dat deze medicatiefolders bijdragen aan begrijpelijke informatievoorziening. Zodat mensen met reuma goed geïnformeerd zijn over de werking van de medicijnen die zij gebruiken. Als je gaat starten met reuma medicijnen, lees dan altijd goed de informatie daarover. Neem bij vragen altijd contact op met jouw arts, verpleegkundige of apotheker.

De medicatiefolders kun je lezen op onze website: https://home.reumanederland.nl/brochures