Coaches

 

De Poly-artrose Lotgenoten Vereniging werkt samen met een aantal ervaringsdeskundige coaches, die via het Centrum Chronisch Ziek en Werk (CCZW) zijn gecertificeerd als Participatiecoach. Ze zijn o.a. specialist in loopbaanbegeleiding, participatie en re-integratie en hebben kijk op wet en regelgeving op het gebied van werken met een chronische ziekte.

Wanneer een Participatiecoach inschakelen?

 U vindt het moeilijk uw werk met uw gezondheidsklachten te combineren;

 U ervaart onbegrip op uw werk en wilt graag eens sparren hoe u hier het beste mee om kunt gaan;

 U heeft binnenkort een gesprek met uw leidinggevende of bedrijfsarts en wilt goed voorbereid naar dat gesprek;

 U staat voor een (her)keuring van het UWV en u wilt weten wat u kunt verwachten;

 Vanwege uw gezondheidsklachten moet of wilt u op zoek naar ander werk;

 U bent gestopt met werken vanwege uw gezondheidsklachten en u bent op zoek naar een andere invulling van uw leven waar u ook voldoening uit haalt.

Gecertificeerde coach werk en participatie

De Poly-Artrose Lotgenoten Vereniging heeft een aantal ervaringsdeskundigen, die onze leden kunnen ondersteunen.

Deze dames hebben via de Poly-Artrose Lotgenoten Vereniging het certificaat Participatiecoach (professionele ervaringsdeskundige coach) gehaald bij de Stichting Centrum Chronisch Ziek en Werk (CCZW).

AnnemiekdeCrom 200x300

Annemiek de Crom

Als fysiotherapeut begeleidde ik jarenlang mensen met chronische aandoeningen en ingewikkelde gewrichtsproblemen. Na diverse andere functies binnen de gezondheidszorg specialiseerde ik mij in werken met reuma of andere chronische aandoening. In al mijn functies werkte ik met en voor mensen met een chronische aandoening of langdurige gezondheidsproblemen. Sinds 1991 heb ik reumatoïde artritis (RA) en is secundair in een aantal gewrichten artrose ontstaan.

Mijn specialisatie is:

 omgaan met pijn en vermoeidheid op het werk

 slim omgaan met je energie zodat je toch de dingen kunt doen die je graag wilt doen

 voorbereiden van gesprekken met leidinggevende, bedrijfsarts en collega’s

 starten als zelfstandig ondernemer

Bereikbaar:

Ik ben voor vragen te bereiken op telefoonnummer 033 – 4 751 681  of 06 505 555 26.

Meer over Annemiek is te lezen op haar website:

Annemiek de Crom communicatie

Checklist werken met reuma

 

Marjan 199x300

Marjan Bijzet

Door mijn Personeel en Organisatie achtergrond (seniorbeleidsadviseur P&O en projectleider Mobiliteitscentrum bij de FNV) ken ik de rol vanuit de werkgeverskant erg goed.

Mijn specialisatie is:

 kennis en ervaring met arbeidsrechtelijke zaken, Cao’s, de Wet Verbeterde Poortwachter arbodienst

 meedenken over arbeidsomstandigheden. Wat is passend werk?

 adviseren over regelgeving en procedures van het UWV

 ik kijk graag samen met je naar “wat kan ik, wat wil ik en wat is mijn volgende stap”. Ik kan de verbinding maken en gerichte adviezen geven om een volgende stap te kunnen zetten.

Bereikbaar:

Elke donderdagmorgen tussen 9.00 -10.00 uur ben ik voor vragen over bovenstaande onderwerpen via mijn mobiele nummer te bereiken 06-517 663 84.

Meer over Marjan is te lezen op haar LinkedInprofiel

Machteld de Roos 2 150x150

Machteld de Roos

Ik ben 53 jaar en woon in het bosrijke Doorwerth, vlakbij Arnhem.

Toen er bij mij Poly-artrose en Fibromyalgie werden geconstateerd en ik in 2013 volledig werd afgekeurd, werd duidelijk, dat ik het roer qua werk moest omgooien. Van manager bij een grote HBO instelling ben ik nu ervaringsdeskundig coach voor mensen met een chronische ziekte. Ik help hen bij het hervinden van hun veerkracht en begeleid hen naar terugkeer of ander werk. Mijn meerwaarde ligt in het helder maken van complexe processen voor mensen die al genoeg aan hun hoofd hebben omdat ze ziek zijn. Cliënten komen op mijn pad. Binnen het burgercollectief “Samen Werkt Oosterbeek” help ik mensen helder te krijgen hoe zij kunnen gaan werken vanuit hun hart. Vanuit mijn eigen uitdaging “de reis naar ander werk” te maken, neem ik ook graag andere mensen mee op mijn pad. Het liefst uit mijn eigen regio.

Bereikbaarheid

U kunt mij mailen op dlethcam.[antispam].@solcon.nl of bellen op 06 499 05 123 voor meer informatie of een goed gesprek.

Maaike van Son 2 150x150

Maaike van Son

Sinds 1999 ben ik loopbaanadviseur en coach. Daarvoor heb ik gewerkt als leidinggevende bij een arbodienst en als projectmanager in de IT.

Op mijn 25e ben ik betrokken geweest bij een auto-ongeval; daar heb ik whiplashklachten aan overgehouden. Deze klachten heb ik nu meer dan 25 jaar. Artrose in enkele gewrichten, een heupprothese en af en toe letterlijk een kruk zijn daar bij gekomen.

Onbegrip voor mijn klachten en mijn wil om ‘gewoon door te gaan’ hebben van mij een ‘kei in ontkenning’ gemaakt. Het heeft jaren geduurd voordat ik – ook in mijn coachpraktijk – mijn eigen gezondheid durfde prijs te geven, laat staan in te zetten.

Door de jaren heen heb ik geleerd dat juist mijn eigen kennis en ervaringen in leven en werken met beperkingen en pijn iets is waar ik anderen beter mee kan ondersteunen. Daarbij maak ik ook gebruik van mijn eerdere werkervaring en van mijn privé-perikelen.

Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen (17, 14 en 9).

Ik coach in privé en werk: (beter) functioneren, om en rond de ziektewet, in eigen of richting ander werk, keuzes maken, grenzen stellen, balanceren, kijken naar mogelijkheden en ik ben daarin heel praktisch.

Bereikbaarheid

Ik ben telefonisch te bereiken op 0651 285 921 of per email op ekiaam.[antispam].@soncoaching.nl Kijk voor meer informatie op mijn website: www.soncoaching.nl