Lezing – zonlicht en artrose – Ron van Dijen
Sungazing
Lezing gehouden door Ron van Dijen
- Ron van Dijen is al jaren lid van de P-AL en vroeg aan het bestuur om een lezing te mogen houden voor zijn mede-lotgenoten over de gunstige werking van het zonlicht op de aandoening artrose. Hij heeft al eerder eens tijdens een P-AL bijeenkomst een verslag gedaan over wat warmte en zon doen voor mensen met reumatische aandoeningen. Zijn verhaal ging toen over zijn verblijf in een bepaald gedeelte van Griekenland. Om te beginnen stelt Ron zich voor aan die leden die hem nog niet kennen. Hij laat een opname zien van Omroep Brabant waar hij te gast is geweest om uitleg te geven over zijn visie over zonlicht. Ook naar aanleiding van de uitgave van een boek waar hij daar over heeft geschreven met de titel : Sungazing.
- Sungazing, of wel zonnestaren is op zich niet gevaarlijk voor de ogen, aldus Ron. Mits je er maar voorzichtig mee omgaat en je het geleidelijk opbouwt.Je kunt het beste hiermee beginnen in het eerste uur van zonsopgang of in het laatste uur voor zonsondergang. De zon heeft dan de minste uv-straling. En uiteraard doe je dit zonder bril of lenzen. Omdat deze het zonlicht versterken en het schadelijk kan zijn voor de ogen.
En je moet dit opbouwen vanaf 10 seconden voor een eerste keer. Hoe de opbouw precies in zijn werk gaat, kun je lezen in zijn boek of op zijn website: .
- Ron vertelt dat hij hiermee niet zo maar is begonnen. Hij heeft heel veel hierover gelezen en kwam tot de ontdekking dat veel volkeren de zon beschouwen als een genezende kracht, een bron van welbehagen.
Hij wordt ook nauwkeurig, wat zijn gezondheid betreft en om de werking van dit zonnestaren te toetsen, in de gaten gehouden, gecontroleerd door een bekende homeopatische arts. Samen met deze dokter heeft hij ook het boek geschreven.
Volgens deze arts verspreid het licht van de zon zich via de ogen en deblokkeren de zenuwbanen. Neurotransmitters worden aangemaakt. Het lichaam wordt in feite bevrijd van alle schadelijke stoffen.
Het lichaam regenereert door zonlicht.
Het zonnestaren gebeurt op blote voeten. Het liefst in het zand, omdat zand het beste geleid.
Hij begrijpt ook wel dat niet iedereen in staat is in de vrije natuur een stuk zand uit te kiezen voor dit ritueel. Hij raadt daarom mensen die b.v. op een appartement wonen, een bakje zand hiervoor te nemen.
- Ron vertelt wat dit alles tot nu toe voor zijn lichaam heeft betekent. Hij rookt niet meer, drinkt geen alcohol meer en heeft ook steeds minder behoefte aan eten. Hij eet veel fruit en noten. Hij drinkt ook 3 liter water per dag. Dat water heeft hij minstens 4 uur in de zon laten staan. Afgedekt in glazen flessen. Hij gebruikt zeezout om het verlies aan mineralen te compenseren. Na 2 tot 3 weken merk je al resultaat.
Uiteraard kun je hierover met je eigen huisarts spreken.
Een vraag uit de zaal: wat is de reactie van de artsen hierop? Zijn antwoord: tot nu toe nog geen enkele reactie. Terwijl hij zelf heel graag in discussie wil gaan met bijvoorbeeld een reumatoloog.
Maar de medische industrie is niet blij met de natuurgeneeskunde.
Wederom een vraag uit de zaal: niet iedereen met artrose kan gemakkelijk op blote voeten lopen. Ron zegt dit te begrijpen, maar adviseert, indien mogelijk toch minstens drie kwartier per dag dit te doen.
Mensen die anti-depressiva slikken hebben een gebrek aan seratonine en melatonine.
Door het sungazing worden deze stoffen door het lichaam aangemaakt.
- Sungazing dient bij voorkeur staande te worden uitgevoerd.Momenteel is sungazen een duidelijke trend aan het worden. Vele tienduizenden mensen over de hele wereld beoefenen deze techniek en het aantal groeit sterk.
Volgens Ron van Dijen is Sungazen een techniek die toegepast wordt voor:
– het ondersteunen en verlichten van ziektesymptomen en ziekteprocessen door regeneratie van lichaamscellen
– preventief een langer, gezonder en gelukkiger leven
– persoonlijke ontwikkeling en versnelde toename van het bewustzijn.
Zie ook de video over sungazing.